Belépés
Habos-mandulás finomság
... hártyákat és a magokat is eltávolítjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg buborékos lesz. A mandulás piskótát zsemlemorzsa állagúra mixeljük. A gyümölcsöket 2 tortaformába osztjuk, a likőrrel meglocsoljuk, a süteménymorzsával megszórjuk, a tojáshabbal befedjük, villával a tetejére mintákat húzunk. Meleg sütőben...
Rántott karfiol
Hozzávalók:

karfiol, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só.

Elkészítése:

A megtisztított karfiolt sós vízben vagy gőzben főzzük, esetleg pároljuk félig puhára. Ha kihűlt, bontsuk kisebb rózsákra (esetleg még sózzuk, ha szükséges), majd panírozzuk, s forró olajban süssük pirosra. Párizsiasan, illetve Orly-módon ugyanígy készül a karfiol, csak akkor p...
Cseresznyés lepény
Cseresznyés lepény


Hozzávalók:
A tésztához:

40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 db tojássárgája
1 csom. van.cukor
2 ek. cukor
1 dkg élesztő
pici só
...
A praktikus padlizsán nyomában


Számos más néven is fellelhető, úgy mint a tojásgyümölcs, kékparadicsom, törökkobak, vagy törökparadicsom.

A padlizsán ismérvei

Sötét ibolyás, már-már fekete színű, ovális, hosszúkás tojás alakú, egész évben beszerezhető gyümölcs, de szezonja és a legkedvezőbb piaci árfekvése május és októb...
A sokoldalú darált hús
A darált hús sokak egyik kedvenc főzési alapanyaga. A darálás következtében a rostok szerkezete fellazul, így a hús gyorsabban átsül vagy megfő. A marhahúst általában zöldségek töltéséhez, rakottasokhoz, a sertést egybesültekhez használjuk, a kettő keverékét főleg tészták mellé kínáljuk. (méri)

Alaprecept

40-50 dkg darált húshoz adunk egy szikkadt zsemlét, 1 t...
A hathetes (42 nap) építkezés
...

Tepsiben sült pulyka fasírt

Hozzávalók: 70 dkg. darált pulykahús, 2 tojás, fél fej fokhagyma, kevés só, bors, fűszerkömény, 1 evőkanál liszt, 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsa.

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd három részre osztva, három fasírt-rudat formázunk belőle. A jól kiolajozott tepsiben elhelyezzük a fasírt rudakat és kb. 1-1,5 d...
Rizses sárgarépafelfújt
Hozzávalók (4-5 személyre):

14 dkg rizs, só, 2 tojás, 5 dl tej, 80 dkg sárgarépa, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, csipetnyi reszelt szerecsendió. 2 dkg sütőmargarin, 2 ek. zsemlemorzsa.

1. A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd lábasba öntjük. 5 deci lobogó forró vízzel felöntjük, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük, és kis lángon, lefödve addig pároljuk, míg a víz...
vega fasírtok
Tökfasírt:

1/2 kg keményebb fajta tök reszelve, 2 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 3-4 evőkanal liszt, petrezselyemzöld, vegeta, fokhagyma.
A hozzávalókat osszekeverni és kisutni. Ha túl folyós, akkor kevés lisztet és zsemlemorzsát hozzáadni. Vegeta helyett sót is lehet használni, de úgy kevésbé finom.

Káposztafasírt:

Ugyanúgy készül, mint a h...
Morzsás almás
Morzsás almás
Hozzávalók:
# 25 dkg Rama sütőmargarin
# 10 dkg zsemlemorzsa
# 4-5 közepes nagyságú alma
# kb. 1 evőkanál fahéj
# 6 tojás
# 6 evőkanál cukor
# 6 evőkanál liszt
# 1 csomag sütőpor

Elkészítés: Egy közepes nagyságú tepsibe (20x40 cm) belekockázzuk a margarint, és megközelítőleg egyenletesen szétterítjük a kockákat. ...
Konyhatippek
... összekeverik sóval, őrölt borssal, fűszerekkel, és ebbe forgatják bele a hússzeleteket. Tojás helyett felolvasztott, de nem meleg vajjal vagy margarinnal ecsetelik be a húst, majd zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékébe forgatva sütik ki.
Németországban - a Párizsban ismeretlen, de Németországban kedvelt párizsi szelet sűrű palacsintatésztáját sörrel lazítják, majd közv...
Bibliai szakácskönyv 5
A LENCSE

Többnyire együtt vetették, és együtt aratták a gabonával.
Különböző fajtái vannak. Az általunk ismert fajta, a barna lencse, a kevésbé ismert, kisebb, vörös-vörösbarna lencse. Ezek a legjelentősebbek.
A 2 fajta között a felhasználásukban is van különbség. A barnalencsét (tányérlencse) inkább levesek, köretek, főzelékek készítésére használják, ...
Feltetek
... 3/4 cs. vágott dió
- 3/4 cs. napraforgó mag
- 1 1/2 tk. só
- 2 cs. szójatej
- 1 1/4 ek. bazsalikom
- 1/2 ek. zsálya vagy kakukkfű
3 cs. teljes őrlésű zsemlemorzsa

Pirítsuk üvegesre a hagymát a vízzel elkevert olajban. Ezután tegyük bele egy tálba és adjuk hozzá a többi összetevőt, kivéve a zsemlemorzsát. Jól keverjük össze, majd tegyük be...
Húsvéti receptek
... mindenkinek.

Grízes ropogós

Hozzávalók: 500 ml tej 200 gr gríz, 50 gr Koronás porcukor, 50 gr mazsola, 50 gr dió, csipet só, a panírozáshoz, 2 db tojás, 100 gr liszt, 100 gr zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, 200 gr Koronás befőző cukorral készített sárgabarack lekvár
Először készítsen nagyon sűrű tejbegrízt. A forrásban lévő tejhez vékony sugárban, áll...
. Kirántott karfiol
.... Kirántott karfiol

70 dg friss, fehér karfiolt zöldjétől megszabadítva mossunk meg, szedjük szét rózsáira, és a torzsája nélkül, fedő alatt főzzük puhára. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük túl, mert szétesik. (Sokan egy darabban főzik a karfiolt, és utána darabolják fel. Ennek a módszernek nagy előnye, hogy ha szárával felfelé helyezzük a kelvirágot a fazékba, akkor mentesü...
Chipsbe panírozott pulykamell
... is/
liszt
tojás
chips
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, e...
Jó tanácsok
... eláll.
53. Ha nincs kaparónk, vagy habkártyánk, ne essünk zavarba, tiszta keménypapírt hajtsunk össze és a krémet, tortamasszát azzal kanalazzuk ki, mert így gazdaságos.
54. A liszt, zsemlemorzsa, dara nem molyosodik be ha ruhazsákban tároljuk.
55. Nem tapad össze a tészta, ha kifőző vízbe egy kanálnyi olajat öntünk.
56. Tegyünk a sótartóba egy párszem rizst, n...
Hamis túrógombóc
... Hozzávalók: 4 pohár 175 grammos kefír 1 pohár (175 gramm) búzadara 1 pohár natúr joghurt folyékony édesítőszer zsemlemorzsa olaj a pirításhoz

A 4 pohár kefírt és másfél evőkanál folyékony édesítőszert egy lábasba teszünk és felforraljuk. Ha felforrt apránként hozzáadjuk a darát, de úgy hogy közben lendületesen keverjük a kefírt, mert azt mondják máskülönben csomós lesz ...
Hamis túrógombóc
Hozzávalók: 4 pohár 175 grammos kefír 1 pohár (175 gramm) búzadara 1 pohár natúr joghurt folyékony édesítőszer zsemlemorzsa olaj a pirításhoz


A 4 pohár kefírt és másfél evőkanál folyékony édesítőszert egy lábasba teszünk és felforraljuk. Ha felforrt apránként hozzáadjuk a darát, de úgy hogy közben lendületesen keverjük a kefírt, mert azt mondják máskülönben csomós...
Sós, édes finomságok rizsből
... fél-fél kávéskanál őrölt kurkuma és chilipor, 3 bögre csirke erőleves, őrölt fekete bors, 3 szál újhagyma, 1,5 dkg vaj, 3 evőkanál reszelt sajt, 2 tojás, 12,5 dkg mozzarella sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítése:
1.) Forró olajban fonnyasszuk 2-3 percig a finomra vágott hagymát. Keverjük bele a rizst és a kurkumát, kavargassuk még 1-2 percig.
2.) Ön...
Palacsintás világ
...
• 20-25 dkg belsőség (tüdő, máj)
• 1 db száraz zsemle
• 1-2 fej hagyma
• 1 evőkanál zsír
• 3-4 kanál tejföl vagy húsleves
• zsemlemorzsa
• só
• bors
• (esetleg egy kiscsepp piros paprika)
• palacsintatészta
• a töltőlékbe keverhetünk, még pl.: főtt ri...
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: praktikus padlizsán, sokoldalú darált, tojásfehérjét csipetnyi, mandulás piskótát, likőrrel meglocsoljuk, süteménymorzsával megszórjuk, tojáshabbal befedjük, tetejére mintákat, megtisztított karfiolt, padlizsán ismérvei, legkedvezőbb piaci, darálás következtében, rostok szerkezete, marhahúst általában, sertést egybesültekhez, kettő keverékét, szikkadt zsemlét, hozzávalókat összegyúrjuk, fasírt rudakat, rizst átválogatjuk, hozzávalókat osszekeverni, közepes nagyságú, általunk ismert, barna lencse, kevésbé ismert, vízzel elkevert, többi összetevőt, forrásban lévő, torzsája nélkül, darabban főzik, módszernek nagy, húst kiklopfoljuk, kanálnyi olajat, párszem rizst, lábasba teszünk, finomra vágott, kiscsepp piros, petrezselyemzöld, sárgarépafelfújt, palacsintatészta, legjelentősebbek, törökparadicsom, egybesültekhez, németországban, megközelítőleg, káposztafasírt, megszabadítva, tojásfehérjét, hússzeleteket, kékparadicsom, következtében, rakottasokhoz, tojásgyümölcs, zsemlemorzsát, felolvasztott,
© 2013 TVN.HU Kft.